9 מקורות חלבון צמחיים איכותיים אשר יספקו לכם חלבון שכנראה לא חשבתם עליהם

רוב המתאמנים המתחילים והמקצועיים מודעים כיום לכמות החלבון הזקוקה להם על מנת לבנות מסת שריר בריאה, אומנם לרוב אנו שוכחים שחלבון מגיע בהרבה צורות ולא רק דרך בשר כמו שנהוג לחשוב.

פחות ידוע כיצד ניתן לצרוך חלבונים שאינם ממקורות של מוצרי הבשר, החלב, הדגים והביצים, ובדיוק זה למה חשבנו שכדאי לעשות רשימה קטנה של 9 מקורות חלבון צמחיים איכותיים ונגישים על מנת לשבור את המיתוס הזה.

עדשים – לא רק שמדובר ב-18 גרם חלבון לכוס, אלא גם נוספת להם כמות יפה מאוד של סיבים תזונתיים.

שיבולת שועל – אומנם לא מדובר בחלבון מלא, אך שיבולת שועל תספק לכם כ-18 גרם לכוס, כאשר גם במקרה זה, ניתן להשלים את החלבון עם חלב, יוגורט או אגוזים, שגם יעלו מן הסתם את כמותה חלבון ולא רק את איכותו.

תרד מבושל – כוס תרד מבושל מכילה 5.5 גרם חלבון. ומכיל מעט מאוד פחמימות, התרד מכיל גם לא מעט ויטמינים ומינרלים דוגמת סידן, מגנזיום וכן ויטמין A.

גרעיני דלעת – בכל 30 גרם של גרעיני דלעת יש 8 גרם חלבון!

קינואה – בכל כוס יש כמות יפה ואיכותית של חלבון מלא של כ-8 גרם חלבון.

אדממה – עם כל הכבוד לכל תחליפי הבשר המעובדים המבוססים על סויה, סויה בצורתה המקורית מכילה ערכים מצויינים. כ-21 גרם חלבון מלא.

ספירולינה – ידוע בשנים האחרונות בתור סופרפוד איכותי ביותר, ולא רק של טבעוניים. מדובר בכמות מטורפת של 57 גרם חלבון לכל 100 גרם, הטעם אומנם נרכש בלשון המעטה אבל מדובר בפיתרון מצוין לצריכה של מנת חלבון גדולה.

אגוזי מלך אגוזי מלך מכילים כמות גבוהה של נוגדי חמצון. בנוסף לכמות גדולה של חלבון, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, חומצות שומן חיוניות וכמות גדולה של אומגה 3.
יש כ6 גרם חלבון בחופן של אגוזי מלך, ואומנם הם מכילים לא מעט קלוריות, אך השומן שבהם נחשב לשומן בריא שתורם לתחושת השובע.

אבוקדו האבוקדו מכיל אומגה 3 וחומצות שומן בלתי רוויות אשר תורמות לחשובת השובע, ובטא קרוטן שעוזר לשמירה על מערכת חיסונית חזקה. באבוקדו יש רק 2 גרם חלבון אבל עם הרכב איכותי של חומצות אמינו שלם. (אבוקדו בינוני מכיל כ4 גרם חלבון)